Inte hänt så mycket

Det har inte hänt så mycket de 3 senaste dagarna faktiskt, inte så jätte värt att skriva om. Jobbade i onsdags och i torsdags. I onsdags kom jag hem och tittade på NCIS, NCIS: LA och 90210. Sen blev det att jag fixade matlåda för jobbet och sen sova. I torsdags efter jobbet så åkte jag hem till mamma och va där en stund, sen åkte jag hem och tittade på Ringer och Glee, som jag inte orkade göra dagen innan, sen blev det att jag sov, riktigt skönt för idag vaknade jag vid 8 tiden av mig själv utvilad och pigg. Har tagit ledigt från jobbet idag för att jag ska åka till Oslo om sisådär en timma med hela tjocka familjen. Har städat, diskat och packat idag. Har även varit på stan, höstmarknaden är i gång, så gick med 3 systrar en stund. Köpte mig lite strumpor, godis och munkar. Var ute efter att par skor också och hittade ett par skit snygga från Scorett, men näää 37 var för små och 38 var för stora, underbart att ha mellanstorlek och att det finns och allt. Har även tittat på dubbelavsnitt av The Big Bang Theory, skit roliga avsnitt, älskar att typ alla serier är i gång igen!! Aja ska ta och stänga ner datorn nu snart, för den ska med så att jag kan underhålla mig själv med serier ikväll eller något. Ha det gött, så hörs vi!

Huvudvärk och trött

Jag har idag tittat på 2 serier när jag kom hem, efter det blev det att ställa sig och diska, sen städade jag undan och fixade matlåda tills imorgon. Nu har jag ont i huvudet och är svintrött så ska stänga ner här och sova. Ha det bäst så hörs vi när jag skriver nästa inlägg.

2 Nya Serier

Som jag skrev innan så har jag påbörjat 2 nya serier, Ringer och The Secret Circle, som började sändas i USA förra veckan.
ξ
Ringer:
The show centers around Bridget who, having lead a troubled life, takes over that of her rich twin sister Siobhan's after she mysteriously dies. Bridget soon finds that her sister's life is full of danger. There is a hit out on her and if that weren't enough, she soon falls under the suspicion of her sister's husband Andrew.
ξ
The Secret Circle:
The Secret Circle is based on a book trilogy by the author L.J. Smith; which, follows a normal teenager, Cassie Blake, who moves to a new town of Chance Harbor and discovers she is a witch and is part of a secret coven.

Tycker inte direkt att någon av dessa serier var direkt WOW, det har dock bara visats ett avsnitt av vardera serie i USA ännu så får la se vad de har att leverera under sin första säsong helt enkelt.

Serier serier och åter serier!!!

I söndags kom jag ikapp med mina 5 serier som jag missat under veckan. Bland dem var det de gamla godingarna 90210 och The Vampire Diaries, och ååå som jag längtat till starten av alla dessa serier som komma skall. Bra start på säsongen för bådda dessa serier. Tittade även på The Lying Game, love it, vill ha mer Ethan och Emma ååå längtar till nästa avsnitt, för veckans avsnitt ska jag säga var skit bra och spännande. Idag blev det även en säsongspremiär av How I Met Your Mother, dubbel avsnitt, skoj att ha tillbaka den serien också och bra avsnitt var det. Sen så påbörjade jag 2 nya serier förra veckan. Ringer och The Secret Circle.
Emma & Ethan från The Lying Game

Göteborg igår

Igår var jag i Göteborg med syster Mirjam. Vi gick på en liten sak på svenska mässan först, som ni får reda på den någon gång kanske om ni är snälla och efter det gick vi runt lite på stan och shoppade. Det blev lite nya underkläder för min del. Även en snygg topp från Bikbok med snygg rygg, halsduk och tummvantar från ginatricot. Det var ju jag som inte skulle shoppa något. Men men gjort är gjort och det blev inte för en sån stor slant ändå och tycker att jag kan unna mig lite när det enda jag gör är att jobbar. All work and no fun leder till en unhappy Sandra

Film - To Kill a Mockingbird

Handling:
Filmen utspelar sig i en fattig stad i amerikanska södern under depressionen. En vit kvinna beskyller en svart man för våldtäkt- Även om hans oskuld är uppenbar har både juryn och domaren så förutfattade meningar att ingen advokat vill ställa upp och försvara honom - utom Atticus Finch (Gergory Peck), en av stadens mest respekterade medborgare. Hans passionerade försvar kostar honom många vänner, men han vinner i stället sina barns respekt och beundran.
ξ
Jag tittade på denna film igår. Min systers kille Jonas är ju filmfantasten i sig och självklart hade han denna film. Ville så gärna se den efter jag läste ut boken, men eftersom att jag är så himla seg på att ta tag i saker när jag jobbar konstant så tog det ett tag innan jag tittade på den. Det sägs att filmen är ett mästerverk, och ja jag håller med det är den. Men jag som älskar att läsa tycker att boken förmedlar budskapet bakom boken, även om Lee själv bara såg sitt verk som ett kärlekshistoria. Ett riktigt bra skådespeleri av Gregory Peck som tar an rollen som Atticus alldeles utmärkt. Jag kände inte riktigt samma sak när jag tittade på filmen som när jag läste boken, eftersom att i böcker får man mer detaljer, mer kött på benen så att säga. Men jag tycker fortfarande att filmen levererar sitt budskap till de som inte läst boken sen innan. Har ni inte sett filmen så tycker jag att ni ska göra detta.

Sova nu, mer imorgon

Nu ska jag byta om och sen lägga mig, ni fick 4/6 inlägg idag, kommer nog lite mer imorgon än så, har ju glömt och skriva om min dag idag. Men idag orkar jag inte mer, så jag säger god natt så hörs vi imorgon, förhoppningsvis.

Film - Righteous Kill

Handling:
New York skakas av en seriemördares framfart - en galning som till synes slumpmässigt väljer sina offer och efterlämnar märkliga dikt på varje brottsplats. Stans mest erfarna brottsutredare (De Niro och Pacino) sätts på fallet. Snart börjar de misstänka att gärningsmannen kan vara en ur deras egen yrkeskår. Men New York har tusentals poliser och mördaren planerar redan sitt nästa drag...
ξ
Denna film blev lördagens underhållning då nästan hela syskonskara plus respektive var samlade och umgicks. Samtidigt som vi tittade på den så skulle vi även underhålla Isaak, 10 månader (snart). Men jag såg det mesta av filmen och jag tyckte den va riktigt bra. Jag brukar inte titta på filmer med de äldre skådespelarna, om jag kan kalla dem så. Men de vet sin grej och vet hur man ska förmedla en film. Tycker dock inte att man ska ta lagen i sina egna händer då rättvisesystemet sviker. Bra handling och bra skådespel.

Bok - One Day

Handling:
'I can imagine you at forty,' she said, a hint of malice in her voice. 'I can picture it right now.' He smiled without opening his eyes. 'Go on then.' 15th July 1988. Emma and Dexter meet for the first time on the night of their graduation. Tomorrow they must go their separate ways. So where will they be on this one day next year? And the year after that? And every year that follows? Twenty years, two people, ONE DAY
ξ
Förra veckan läste jag ut denna bok, påbörjade den veckan innan och det var en sån bok som jag inte ville släppa för jag som läsare ville bara veta vad som skulle hända. En riktigt bra bok med en intressant uppbyggnad. Det var skoj att läsa om just den 15e juli i 20 år och vad som hände dessa två huvudkaraktärer just denna dag. Visst man fick lite information om vad som hände under året som gott, men det var denna dag som stod i fokus och dessa två karaktärer som jag personligen hoppades på från hela första början. En riktigt bra bok som jag rekommenderar och orkar ni inte läsa den så kommer den på bio 14e oktober. Men böcker är generellt alltid bättre än filmer och/eller serier, men hey det är min åsikt ni kanske tycker annat.

Film - Limitless

Handling:
Tänk dig ett piller som kan förverkliga den perfekta versionen av dig själv - skulle du ta det? Eddie Morra är en oseriös författare med en seriös skrivblockering. Men när han upptäcker pillret som boostar hjärnaktiviteten med flera hundra procent, förändras allt. Inkom kort lever Eddie high-speed-överklassliv med framgång, pengar och kvinnor i en grad som vida överstiger fantasin. Men framgången har en skuggsida, och snart befinner sig Eddie i större fara än vad ens övermänsklig tankekraft förmår rädda honom ur...
ξ
Denna film tittade jag på för några veckor sen, ja jag vet, är lite seg på att skriva!! Jag tycker att filmen var bra. Tycker om Bradley Cooper mer och mer faktiskt, han gör ett bra skådespel i filmen. Handligen var helt okej, visst den är amerikaniserad, men det får man tåla, vilken film från USA är typ inte det nu för tiden. Bra skådespel av de andra skådespelarna som var med också. Intriger som gjorde filmen spännande och rolig att se på.

Bok - To Kill a Mockingbird

Handling:
'Shoot all the Bluejays you want, if you can hit 'em, but remember it's a sin to kill a Mockingbird.' A lawyer's advice to his children as he defends the real mockingbird of Harper Lee's classic novel - a black man charged with the rape of a white girl. Through the young eyes of Scout and Jem Finch, Harper Lee explores with exuberant humour the irrationality of adult attitudes to race and class in the Deep South of the thirties. The conscience of a town steeped in prejudice, violence and hypocrisy is pricked by the stamina of one man's struggle for justice. But the weight of history will only tolerate so much...
ξ
Jag läste ut denna bok för typ 2-3 veckor sen. Skrev ju i inlägget när jag berättade att jag köpt denna bok att jag velat läsa boken länge eftersom att det är en tidlös klassiker, men även för att jag hört att denna bok är riktigt bra, Och det är den också. Den har blivit en av mina favoritböcker. Det är intressant att se hur USA på 1930 talet var i södern, där rasismen fortfarande var en stor del av samhället. Jag tycker att Harper Lee fångar den aspekten riktigt bra på det sättet hon skriver. Jag blev riktigt upprörd flera gånger under bokens gång för hur karaktärerna i boken beskrevs med så mycket hat gentemot sina medmänniskor. Jag kan inte förstå hur någon kan hata en ras såpass mycket att den personen gör vad som helst för att se dem lida. Lee lyckas även ta fram ett barns oskuldfullhet i boken. Hon visar hur ett barn som inte har upplevt så mycket än i sitt liv kan ha mer respekt och förståelse för andra än vad vuxna har. Och då har vuxna ändå levt mer och upplevt detta hatet till en större del och borde inse och förstå att hat inte leder någon stans. Om man bara kan acceptera folk för den de är så skulle vi komme så mycket längre här i livet, och det gäller även i dagens samhälle. För rasisms och fördomar förekommer även idag och jag förstår det inte, har aldrig gjort det och tror nog aldrig att jag kommer att göra det.

Lite att ta igen

Jag har jobbat hela helgen så har inte orkat att vara så aktiv här. Men i Fredags var jag ledig då lunchade jag med systrarna bus, Sara och Mirjam och Mirjams kille. Sen gick vi runt lite på stan och sen bar det hem till mor. Sen kom resten av syskon skaran och vi åt och tjötade som vanligt. Sen åkte jag hem för att sova, jobbade som sagt helgen. Lördag blev det jobb i lite mer än 8 timmar, sen så gick jag och köpte godis och sen hem till syster. Vi tittade på film, Righteous Kill och åt gott. Indiskt för min del. Söndagen bestod av jobb och sen när jag kom hem så tittade jag ikapp de 5 serier som sändes i Usa i veckan som varit. Har lite att ta igen om, 3 filmer, 2 böcker och lite serie sammanfattning och det kommer nog under kvällen, får bara se om jag orkar skriva om allt ikväll eller om det kommer imorgon också.

TIRED as hell!!

Fyfan vad jag är trött! Jag har varit igång sen halv 8 idag. Med att tvätta typ 3 veckors tvätt, storstädat hela lägenheten, och då menar jag storstäda. Slängt allt som är gammalt i skåp och kylskåp, dammat, damsugit, skrubbat golv och alla ytor som fanns typ. Diskat, börjat med att rensa bort sommar saker. Precis när jag skulle sätta mig ner för att ta det lite lungt så ringer jobbet och behöver in mig för det är kaos, så är så snäll och rusar in. Tar mig vanligtvis 40 min typ att gå, kutade fram på typ 30 idag, snacka om att vara varm och jobbade i 7 timmar. GOOO övertid på det. Hann inte med att göra allt jag ville idag, speciellt inte det viktigaste som var med på min To-do-list, men får helt enkelt lägga in ett extra kol imorgon och ta igen det och fixa det som ska göras imorgon, imorgon också. Aja ska bädda upp med nytvättade kuddfodral, påslakan och lakan och gå och lägga mig under mina 2 varma täcken och sova. Imorgon är en ny dag med många måsten. Sov gott så hörs vi eller något.

Hiya!!

Godmorgon!
Jag skulle egentigien upp vid halv 7, men va för trött, för att jag inte kunde somna igår, så gick upp för en timma sen nu. Första maskinen är i gång, tvätt dag idag. Har inte tvättat p typn 3 veckor eller något, så får ta vara på mina lediga dagar. Har em hel del saker jag ska hinna med idag, så idag kommer bli en produktiv dag. Först ut lite frukost så att jag orkar med min dag.

Hösten är här vilket betyder SERIER!!!

Det har vart pissväder ute nu det senaste, kan bero på ovödret Katia, men still, det är mitten av September snart, vilket betyder höst i Sverige, Eller som ajg och 2 av mina systrar har skämtat om, det är vinter typ 6 månader, vår kanske 1 månad, sommar en kvart och höst resten, underbart väder vi har här i Sverige va!!
Nää men det enda braiga med hösten är att alla mina serier börjar igen!! YAAAAAAAAAAY Can't wait. Första börjar redan ikväll i USA, ska bli skoj att komma igång med dem igen, och se vart den kommande säsongen bär av efter alla cliffhangers.
Här kommer alla min serier som kommer att följas i höst, även denna gång en lång radda:
Måndagar:
How I Met Your Mother (19/9)
Gossip Girl (26/9)
The Lying Game (sänds redan)
Heart of Dixie (26/9) NY!

Tisdagar:
90210 (13/9)
NCIS (20/9)
NCIS: LA (20/9)
Glee (20/9)
Ringer (13/9) NY!

Onsdagar:
Pretty Little Liars (19/10)

Torsdagar:
The Vampire Diaries (15/9)
The Big Bang Theory (22/9)
Grey's Anatomy (22/9)
Private Practice (29/9)
The Secret Circle (15/9) NY!

Fredagar:
Nikita (23/9)

Söndagar:
Desperate Housewives (25/9)

2012:
One Tree Hill
Make it or Break it
The Secret Life of the American Teenager

Ja jag vet en hel del serier, och där 3 nya serier, men är det serie höst så är det!


Inte haft ork

Sorry om jag inte skrivit, har typ jobbat hela förra veckan, förutom lördag och inte haft någon ork att blogga efter jobbet, då jag hållt på med massa annat. Men ni har inte missat  så mycket, jobbade 6/7 dagar, va hemma, satt vid datorn och höll på med lite annat. På min lediga dag var jag på stan med mina systrar, hem till syster ulla på middag och sen hem och sova för att gå upp tidigt dagen efter för att jobba. Skoj vecka va? eller inte, men men it's cash, and Cash is KING right?! Nää men har morgon dagen som består av jobb nu och sen så ledig i 2 dagar vilket ska bli AWESOMEEEEEE!!!!!

För Trött

Är för trött för att blogga mer idag, så ska ta och stänga av och lägga mig och läsa lite sen sova, imorgon står jobb på schemat igen. Så behöver lite sömn. God natt!

Vitlök

Jag håller på att laga mat just nu, nästan klart, för jag är svinigt hungrig, och mitt kök osar vitlök haha!! Jag älskar vitlök och lägger det gärna i min mat. Idag har jag gjort rostas med en kryddig marinad (3 vitlöksklyftor), ungsrostad potatis till det plus en sallad (1 vitlöksklyfta) och en vitlöksås (2 vitlöksklyftor) som står och tar sig i kylskåpet. Tycker synd om mina arbetskollegor imorgon för jag ska ha med mig den maten till jobbet imorgon och det kommer nog att stinka vitlök från mig imorgon en hel del, så säger nog ursäkta för det redan nu haha, plus att jag kommer att ta med mig tuggumi till jobbet imorgon också.

2011-09-04

Söndag, slapp dag har det varit idag. Jag var ute igår med Carin och dansade på krogen där white trash möter white trash AKA Harrys. Bra musik var det så jag hade skoj och dansade. Idag vaknade jag 12 typ, mötte upp syster Fatmé på stan. Vi gick runt en stund sen så gick vi hem till henne där vi åt pyttipanna. Efteråt gick vi till syster Mirjam och Jonas och tittade på film, kommer rencesion sen, eller imorgon, får se vad jag orkar. Nu sitter jag med lite saker som jaginte vill skriva om här, inte än i alla fall. Ja jag vet är lite hemlighetsfull, men let's leave it at that. Ska nog stänga av här och lägga mig snart, för kommer inte så mycket längre ikväll känner jag. Får göra mer i veckan helt enkelt.

2 movies + 1 book

Igår efter jobbet gick jag till stan och gick runt lite för att vänta upp mina syskon och då köpte jag mig en ny bok,
One Day av David Nicholls. Syster min har läst den och tycker att den är bra, plus att den kommer ut på film snart, så tänkte att jag vill läsa den innan jag ser den. Sen idag köpte jag 2 filmer, Dear John och The Last Song. Har velat köpa dessa 2 länge, men aldrig tagit mig tid att göra det, och idag hittade jag dem på Gekås för ett bra pris så slog till och köpte dem. Är ju Nicholas Sparks som skrivit böckerna till desa filmer, och hade 2/6 filmer sen innan. Nu har jag 4 och 2 till att köpa någon dag.

Gekås

Idag har jag varit på Gekås, aka Ullared med 4 av 6 systrar, Ulla, Zeina, Fatmé och Sofia. Har tjötat på dem länge att jag vill åka dit och idag åkte vi efter allt mitt tjöt, haha. Köpte mig en hel del hygien saker, alltid bra att ha. Köpte även 2 filmer, lite godis och lite fina blockljus till inredning. Men även 4 normalstora koppar, har 4 skit stora koppar, så tänkte köpa normala också, inte alltid jag vill ha 1000000000 liter te eller varm oboy eller dylikt när jag ska dricka, utan 4 dl typ räcker, haha!!

FREEEEEEEZING

Det är skit kallt i min lägenhet och jag går runt och fryser hela tiden. Har ringt och klagat hos min hyresvärd, och enligt honom ska det fixas, yaaay, får bara frysa i några dagar till, kan jag ju hoppas på i alla fall. Sorry om jag inte bloggat, men jobbat och sen gjort saker efter jobbet och kommit hem svintrött för att orka göra något egentligen, men ska skriva lite nu tänkte jag, samtidigt som jag städar i min lägenhet.

RSS 2.0