Sara Shepard

Sara Shepard författarinnan till Pretty Little Liars och The Lying Game kan sin sak. Har tittat på veckans avsnitt av båda dessa serier och kan ju säga att I LOVE IT!! Alltid lika spännande att titta på dessa serier och längtar som bara den efter nya avsnitt hela tiden. Nu har ju dock Pretty Little Liars avsltas för i år, halva säsongen av säsong 2 är nu visad och nästa halva väntas nästa år. Längtar!! Får trösta mig med att The Lying Game fortfarnade visas och att alla mina andra tusentals serier börjar denna månaden.

Seg

Jag är lite seg i huvudet idag, 2 dagar till sen ledighet, ska vli skönt. Jag har jobbat i 9 timmar idag med. Kom hem och diskade och kom ut ur duschen för en stund sen. Ska fixa något att äta nu tänkte jag och sen blir det lite serie titt innan jag  ska ta tag i lite grejer tänkte jag.

Avslutning för dagen

Nu ska jag titta på årets sista avsnitt av The Secret Life Of the American Teenager, sen ska jag lägga mig för jag är trötter. Ni får bok recensionen imorgon för idag orkar jag inte mer. God natt skriver jag nu, så hörs vi.

Vem vet mest

Idag var min syster yster Fatmé med på TV. Hon va med på Vem vet mest, en tv frågesport på SVT2 och ååå så duktigt hon var och är för del delen, stolt lillasyster!

ingen motivation

Idag hade jag verkligen ingen motivation på jobbet alls. Blev typ irriterad på allt och alla till slut efter min lunch och jag ville bara hem, men nej, jag stog ut i mina 9 timmar (illa tvungen). Dock gick dagen inte lika vra som igår. Igår gjorde jag över 100 bokningar vilket är jäkligt bra, och idag gjorde jag "bara" 80 stycken, vilket också är bra, men kunde gjort bättre. Aja imorgon är det nya tag och förhoppningsvis är jag inte lika irriterad då.

Fiskgratäng

Dagen började  med jobb i 9 timmar, slutade för 1,5 timma sen. Sen har jag vart iväg och handlat lite mat och även köpt linsvätska som är slut snart. Nu ska jag ta tag i min disk och sen laga fiskgratäng, mmm så gött. Sen får jag la se vad som händer. Kanske läsa ut min bok som jag var för trött för att läsa ut igår, med tanke på att jag somnade vid 9, halv 10 någon gång. Aja disk nu, smell ya later.

Trött

Just nu är jag jäkligt trött, men ska inte somna, inte än på några timmar i alla fall. Göteborg igår va skoj med Therese och Emelie. Dock lyckades vi inte hitta det där utestället, ett uteställe med bra dansmusik. DJs fattar inte att House inte går att dansa till. Men skoj hade vi ändå. Dock blev det lite sömn, typ 4 timmar eller något. Jag är mätt och belåten och matlådan för imorgon är fixa så tänkte sätta mig med min bok som jag nästan är klar med, vill veta hur den slutar. Kan ju säga redan nu att denna bok är bland mina favorit böcker, mer om den kommer när den är utläst.

Göteborg snart

Om ca en halvtimma kommer 2 kollegor från jobbet och hämtar upp mig vi ska ut i Göteborg idag och ha det skoj och bo på hotell :D Fördel med att jobba för Scandic är att vi får jävligt bra priser när vi väl bor på Scandic hotell. Aja kommer la troligen inte skriva något mer idag, så ha en trevlig lördag, until next time!

Beroende

Jag har tankat net ett nytt spel till min mobil, som heter Blast monkeys, sjukt beroendeframkallande och skit skoj. Finns 5 världar och 30 banor på varje värld som man ska klara av och varje värld är lite svårare än den andra och för varje bana man klarar blir det svårare. Har klarat av en värld, 3 stycken är jag nästan klar med, men de banorna jag har kvar är skit svåra och den 5e världen är redan bana 5 svår så har fastnat lite. Haha. Satt uppe till 2 i natt med spelet för att jag inte kunde släppa mobilen. Skit skoj är det.

Redo att gå

Jag är redo att gå till jobbet alldeless strax. Ska köpa något gott som jag kan ha att knapra på när jag ska sitta på mitt underbara jobb fram till 10 ikväll och inte en enda jävel som ringer in typ. Har de vart de 2 senaste kvällarna efter 6 i alla fall. Kan la hoppas på det idag igen så kan jag sitta och läsa i min bok :) Aja ha det gött.

Utvilad

Idag har jag sovit ut och det var skönt. Tänkte vakna tidigare för att laga fiskgratäng som jag är sugen på men orkade inte gå upp så somnade om istället. Kan fixa det en annan dag. Ska äta lita frukost snart och fixa mat till jobbet, får bli något lätt idag. Efter gårdagen förtjänar jag lite vila tycker jag, dock är mina axlar helt döda idag och vet att de bara kommer att bli värre på jobbet idag, något att se fram emot.

Trötter någon?

Just nu är jag så sjukt trött!! Kom hem för typ 40 min sen och gick ner till tvättstugan på en gång för att hämta den sista tvätten som legat på tork och nu sitter jag framför datorn och gör inget vesentligt. Så ska lägga mig nu hade jag tänkt. Sängen lockar som bara den.

Effektiv

Idag har jag faktiskt varit effektiv. Om jag skulle få det som jag ville skulle jag typ gått upp för en timma sen, låter väldigt lockande just nu. Jag har nästan tvättat klart, lite saker som är på tork fortfarande. Jag har handlat, diskat, städat och lagat mat. Idag blev det pannbiff sås och potatis, ska fixa en liten sallad till det innan jag går hemmifrån så att den inte blir allt för saggig och äcklig när jag väl ska ha lunch vid typ 5-6 tiden. Jag behöver egentligen damma av och damsuga också men det orkar jag faktiskt inte med idag utan får bli vid senare tillfälle. Tycker jag varit duktig idag faktiskt!! I want to sleep, kanske blir att jag däckar när jag kommer hem från jobbet idag istället. Tidigt och bra haha.

My arms!!

Nu har jag handlat, fanns inte allt jag ville ha, men får köpa det imorgon eller något helt enkelt. Det blev tungt ska jag säga, men jag är ju klenare än klenast så kan vara därför också. Men två fulla påsar med varor kanske inte är så lätt haha. Nu ska jag äta frukost och samla på mig lite krafter och sen blir det att ta tag i lite mer saker här hemma. FÅR INTE SOMNA!!

t-red

I'm tired!! somnade inte förän vid 1 halv 2 och vaknade klockan 6. Första tvätten ligger nu i maskinen och för att jag inte ska somna om ska jag sysselsätta mig själv hela dagen hade jag tänkt. Jag börjar med att skriva en inköpsllista och dra mig till affärn dags att handla!!

Nani nu

Nu ska jag sova. Ska upp och 5,5 timma, eller aa försöka för att tvätta, YAAAAY, NOT!!! Aja god natt.

Blev visst några böcker ändå...

I can't help it!!!
Jag beställde 7 nya böcker. ooooops. Det blev 6 av författaren Sara Shepard och 1 av Paulo Coelho. Utav Shepard beställde jag de två första böckerna i The Lying Game serien och de 4 första böckerna i Pretty Little Liars Serien. Får ta de andra 4 vid ett senare tillfälle helt enkelt. Och av Coelho blev det en bok jag blivit rekomenderad av en kille på jobbet. Han har nämt denna författare flera gånger och tycker att jag ska läsa hans verk, och denna bok var absolut första boken jag var tvungen att läsa.
Alla dess böcker beställde jag faktiskt från CDON, stället jag fick till det billigaste och alla från samma upplaga, inte alls fint att ha böcker från samma serie som inte kommer från samma förlag. Mina Nicholas Sparks böcker är ju det och ångrar det lite nu. Aja om några dagar är dessa mina.

2 New books

Förra veckan eller förr förra, kommer inte riktigt ihåg, köpte jag 2 nya böcker. Det blev även denna gång 2 klassiker. To Kill a Mockingbird av Harper Lee och Mansfield Park av Jane Austen. Den första har jag länge velta köpa och läsa och jag har ju redan de andra 4 novellerna av Austen så måste ju ha den fjärde med. Men vill köpa mer böcker nu bara för det. När jag blir stor vill jag ha ett helt rum med hyllor från golv till tak fyllda med en massa böcker. Så varför inte börja sin samling redan som ung ;) Har typ 100 böcker och funderar på att köpa några redan ikväll, får se om jag gör det eller inte.

Home sweet home

Sitter på min soffa och tittar runt lite på nätet, ganska dött och tråkigt, men men. Jag är hemkommen från jobbet för sisådär 20 min sen. Gick förbi syster Sara som ringde och sa att hon hade sallad kvar och frågade om jag ville ha. Rikitgt god sallad, flrutom att det va avocado i, som jag inte tycker om. Jobb i lite mer än 8 timmar, och ganska mycket att göra i början, och sen dog det ut. Imorn är det samma tid på schemat, men ska upp tidigt för att tvätta och fixa kök för morgondagens jobb.

The Lying Game

Handling:
Sara Shepard, the author of Pretty Little Liars, is releasing a new series about identical twin sisters who were separated at birth, one rich and the other poor. When the less fortunate sister finds out that her twin has gone missing, she sets out to find her.
ξ
Jag kan ju säga redan nu att jag vill ha dess böcker!! Älskar att läsa och vill ha vill ha vill ha, men jag har ju inte ens köpt Pretty Little Liars serien än, så kanske ska lugna mig lite. Serien började sändas förra veckan, och jag har sett de 2 avsnitt som har blivit släppta and i'm hooked. The Lying Game är spännande med massa intriger och hemligheter och jag vill bara ha mer av serien. Får helt enkelt hoppas att denna är lika bra, till och med kanske bättre än Pretty Little Liars. Can't Wait.

Lite seg

Känner mig lite seg just nu. Klockan är ju lite efter 10, så kan vara därför. Idag har jag gått till min mor och sen hem igen, typ 1 mil i snabb takt med syster Sara. Hos mamma åt vi lasagne, lekte lite med Isaak, och slöa lite framför hennes tv innan det bar hem igen. Väl hemma har jag tittat på True Talent, började idag, och jag trodde att det skulle vara mycket bättre än vad det var. Men det kanske kommer, who knows. Sen tittade jag på ett avsnitt av en ny serie som började förra veckan, som jag glömt att nämna. The Lying Game, kommer ett litet inlägg om serien snart. Men den är spännande kan jag ju då säga.

Halvt klar

Nu har jag tittat klart på veckans avsnitt av The Secret Life of the American Teenager, ett bra avsnitt, love is in the air. Sen har jag även ätit frukost och diskat och bokat tvättid, behövligt kan jag säga. Nu ska jag snart byta om och gå och köpa hårfärg och sen dra mig till min mor så att hon kan färga min utväxt, det ser förjävligt ut måste jag säga. HAHA, aja talk to you laters.

Wakie Wakie hands of snakie

God morgon på er! Nu har jag äntligen kommit upp ur sängen. Är ledig idag från jobbet. Jaa jag kom tillbaka från semestern igår och är ledig idag, prima, haha! nää men sen börjar det på riktigt igen, kväll veckan ut, blöööö. Tänkte ta och titta på The Secret Life of the American Teenager nu och sen uppdatera lite till, har glömt att skriva lite saker, men det kommer. Frukost på det också and I'm good as new.

Fixat food

Nu har jag fixat en matlåda tills imorn, och så blev det en till som jag ska frysa in, göttans. Idag blev det Uncle bens kyckling gryta med ris med lite starka kryddor. Dags för mig att börja äta lite stark mat igen, har inte gjort det på en evighet så tål ju inget längre va fan!!

Viskan

Det blev att jag gick hemmifrån ett par timmar i alla fall. Jag gick in till stan där jag träffade my Sunshine Penguin, AKA Carin. Vi satte oss på Viskan, och där satt vi i några timmar och åt lite gött och pratade om mycket =) Mycket trevlig stund hade vi. Alltid skoj att träffa kompisar och bara sitta och prata om allt möjligt!

God morgon

Good morning sunshines! Solen skiner faktiskt utanför mitt fönster, wohooo, men orkar inte gå ut för det. Jag har vaknat flera gånger i natt, underbart när man kan sova bra känner jag! Thumbs up! Men nää jag var ute igår och somnade la vid 2- halv 3 någon gång och att sen vakna upp vid 5 på morgonen första gången eller något kanske inte är det roligaste? Ska se till att få i mig lite frukost snart då blir jag nog glad, det är mat liksom.

Diska igen

Jag har redan diskat en gång idag, men har redan fått en hög diska efter jag ätit under dagen, så kan lika göra det nu tänkte jag, har inget bättre för mig direkt.

Film - The Prince and Me: The Elephant Adventure

Handling:
Inför årsdagen av deras egen ceremoni, blir Eddie och Paige inbjudna till kungadömet Sangyoon för att närvara vid prinsessan Myras bröllop. Men väl på plats inser de att Myra håller på att bli bortgift med den ondsinte tron-aspiranten Kah, som endast vill åt makt och rikedom. Hennes riktiga kärlek är den unge elefanttränaren Alu, med vilken en hemlig romans spirar. När skandalen uppdagas slängs Alu i fängelse och nu måste Eddie och Paige övertala kungen om kraften i äkta kärlek...
ξ
Same goes for this movie, ville bara få filmerna överstökade. Dåligt skådespel, dålig handlig, dålig film helt enkelt, ingen rekomendation från mig här heller.

Film - The Prince and Me: A Royal Honeymoon

Handling:
Det är juletid när kung Edvard av Danmark och hans drottning Paige flyr iväg på bröllopsresa till en exklusiv skidort i Belavia. Där väntar dock maktgiriga skurkar som kommer ta till alla medel för att störta Eddie från tronen. Dessutom dyker Paiges ex Scott upp och skapar trubbel i paradiset...
ξ
Jag har ju sett första och andra filmen, så jag måste ju se de filmer som kommer efter, hur dåliga de än må vara, and let me tell you, den här filmen var ju inte bra dirket. Pinsam, töntig dålig handlfilm helt enkelt. No recomendation from me.
ing,  

Bränd majskolv någon?

Jag var på stan en stund innan. Mötte upp systrarna Ulla och Sara och gick runt lite bara. Sen bar det av till maxi där jag och syster Sara handlade lite, en del frukt och majskolvar. När jag kom hem la jag majskolvarna i en gryta och la på dem på plattan och satte mig vid datorn för att kolla film. Vatten när det kokar avdunstar, och en ouppmärksam Sandra leder till att jag får undersidan av mina majskolvar brända. Smart va, haha!! nää men de smakade lite grillat på just den delen så no worries, de var fortfarande ätbara och jag klagar inte. Ska bara försöka vara lite mer uppmärksam nästa gång och kanske inte titta på film samtidigt?
Sjukt gott med salt och smör till, mmmmm!

Film - Blue Crush 2: No Limits

Handling:
Dana är 18, vacker och en grym surfare med en bokhylla fylld av troféer som bevis. När hennes pappa sätter press på henne att börja på college, flyr Dana från sitt hem i Beverly Hills till stränderna i Sydafrika. Där finns några av världens bästa surfställen och det är hennes döda mammas hemland. Med sin mammas dagbok i handen och ett gäng omaka surffanatiker som sällskap, ger sig Dana av på en resa längs Afrikas hisnande södra kust för att uppfylla sin mors dröm.
ξ
Även denna film blev det att jag tittade på i måndags. Såg första filmen när den kom ut 2002, det är 9 år sen nu, damn det var ett tag sen. Anywho, jag tyckte om den filmen, eftersom att jag tycker om surfing. En dag vill jag lära mig att surfa, ska bara övervinna min rädsla för djupt vatten och lära mig simma bättre. Hur som helst, denna film är ju typ i samma stuk som första filmen, men den når inte riktigt upp, inte för mig i alla fall. Det är inte samma skådespelare med eller något sånt, men om man ska döpa filmen till ..... 2 så tycker jag att den har lite att nå upp till. Visst filmen i sig var la okej, men that's it.

Film - Monte Carlo

Handling:
De tre tjejerna Grace (Selena Gomez), Emma (Katie Cassidy) och Meg (Leighton Meester) använder deras besparingar för en drömresa till Paris, som visar sig bli en katastrof. När de bestämmer sig för att ta en paus från deras usla rundtur och smyger in till lobbyn till ett femstjärnigt hotell så blir Grace misstagen för en bortskämd brittisk arvtagerska vid namn Cordelia Winthrop Scott. Grace låtsas vara Cordelia så att tjejerna kan uppleva drömsemestern som de förtjänat. Men allt går inte som de planerat när Grace blir förälskad i en kille vid namn Theo. Han blir förälskad i henne som Cordelia och har ingen aning om att Grace är en bedragare.
ξ
Tittade på denna film i måndags, eftersom att jag inte hade så mycket bättre för mig, spenderade jag min tid framför datorn. En chick flick i all dess ära, och en bra en. Rolig, romantisk lite äventyrlig. Visst den va lite småtöntig, men det är typ alla chick flicks, men jag gillade den för det. Skoj att se Leighton Meester i en annan roll och jag tycker ju om Selena Gomez sen innan också. I love chick flicks!! förutom att de alltid är peerky typ, så slipper man lägga så mycket tanke bakom filmen när man tittar på den, och det är skönt när man bara vill sitta och njuta av en film.

Ghost Whisperer

För 2 dagar sen, måndag, tittade jag klart på de 6 sista avsnitten av säsong 5 som jag hade kvar. 107 hela avsnitt av serien, och jag tittade på de två första säsongerna på typ 4 dagar. Lite mycket kanske, men denna serie var riktigt bra de 2 första säsongerna. Inte för att den inte var bra de resterade 3, men jag tycker oftast alltid att serier är bäst i de första säsongerna, inget undantag här. Jag har märkt att jag tycker om Sci-Fi delen i serier, följer ju en del serier med lite övernaturligt i dem. vilket jag tycker är ett plus. Det är typ som jag och sport serier/film, det ger serien det lilla extra, och gör det mer spännande. Inte för att jag tror på något övernaturligt eller så, men det är intressant att se hur skaparna av serierna och författarna skapar avsnitten från det perspektiv de har av det övernaturliga. I varje säsong har Melinda haft typ en uppgift, ett hinder som hon måste lösa, vilket har lett till nästa säsongs hinder, om jag kan förklara mig på det sättet, som till slut har lett upp till säsongs avslutningen och sista avsnittet. Lite synd att serien bara fick 5 säsonger, tyckte om den riktigt mycket, men eftersom att tittarsiffrorna sjönk så kunde de inte hålla igång serien mer. Men allt som allt en riktigt bra serie!

Food?

Jag har varit vaken ett bra tag men inte orkat röra mig från soffan och äta något, kanske dags nu? Har spenderat morgonen med att titta på 3 avsnitt av Ghost Whisperer, och nu har jag bara 3 avsnitt kvar. Blev inte att jag blev klar med serien förra veckan, hade för mycket för mig. Men eftersom att det är pissväder ute och jag har inget bättre för mig idag, så ska jag titta klart på dem idag. Ska bara få i mig något att äta.

Gårdagen!

Jag började min dag med att tvätta oh so fun fun fun, samtidigt var syster Sara hemme hos mig och snyltade haha, nää men hon tvättade hemma hos mig. Samtidigt städade jag lite smått, boring!! hatar att städa tar tusen år för mig att börja städa, sen tar det tusen år för mig att avsluta städandet för jag städar typ  20 min, sen så sätter jag mig på min soffa och är uttråkad. Sen hoppade jag in i duschen och fixade mig i ordning. Mötte upp min kompis på stan och vi gick till Borås bästa restaurang enligt mig, Grekiska Tavernan. Älskar grekisk mat, och mmm så gott det var. Sen gick vi vidare till Vimmel, baren brevid och hade det trevligt med lite drinkar och trevligt sällskap. Sen hem och sova, det var skönt, för att jag sov ut för första gågen på 5 nätter.

Onsdag

Min onsdag bestod av att gå på Knalleland och stan med lillasyster Sofia i ett par timmar. Köpte mig en hoodie fråbn H&M och en ny bok, plus lite till henne. Efter det blev det fika med Jasmine på Viskan en stund och sen hem till Mirjam och Jonas efter det, där vi spelade Risk. Jag är ju inte så duktig på det direkt, utan min uppgift var att slå tärningen, haha. Sen hem och sova sååå skönt.

Hemma hos syster

Sitter hemma hos syster yster Ulla och redo för familje myskväll. Har spenderat dagen med kompisar och syster. Först var det lunchande med syster Sara och kompis på Renässans, köttbullar m. potatis och gräddsås, men såsen var skit äcklig!!! BLÖÖÖ. Sen träffade jag upp Kompis Asia för fika på Viskan, var riktigt trevligt, var ett tag sen vi två träffades bara vi två, så det var trevligt. Och imorn ska vi ju ses igen så.

Seg med ett avslut

Jag känner att jag är rätt så seg på att avsluta den sista säsongen av Ghost Whisperer. Har hållt på med den femte och sista säsongen i snart en månad känns det som. Igår tittade jag på 3 avsnitt och i förr i går tittade jag på 3 avsnitt, så nu har jag bara 8 avsnitt kvar, och det klarar jag på 2 eller 3 dagar, hoppas jag på i alla fall, så att jag kan avsluta denna serie innan alla mina andra serier börjar igen och så att jag får se hur det hela slutar! So excited! Men jag har varit så med typ alla serier jag tittat på som redan blivit avslutade. I början tittar jag som en galning på flera avsnitt om dagen och sen när det väl kommer till den 2 sista säsongerna typ så vill jag inte titta klart, för att jag vill nog inte att det ska sluta riktigt.


Jag när det kommer till serier


Film - Source Code

Handling:
Marinsoldaten Colter blir värvad till ett topphemligt statligt program. Ett av hans första uppdrag blir att hitta en terrorist som planerat ett bombdåd på ett tåg i Chicago. Colters medvetande placeras i kroppen tillhörande en av passagerarna. Problemet är att han endast har 8 minuter att hitta informationen som kan förhindra ytterligare en attack. Han skickas tillbaka i scenariot gång på gång vilket leder till oanade konsekvenser.
ξ
Jag och bror gick ju då på bio igår, och Source Code står ju med på min lista så varför inte titta på den då den är på bio. Jag tycket att filmen var bra, men bror min tyckte att den var too much. Visst slutet var förutsägbart, men vilken film är inte det nu för tiden. Dock kunde jag inte lösa vem bombmannen var förrän jag såg det framför mig. Men orka göra det när man sitter i en biosalong och vill njuta av filmen liksom. Denna film kanske inte är en bio film, men jag gillade den i alla fall. Bra skådespel från Jake Gyllenhaals sida och storyn var ju inte helt fel på heller, trots att jag tycker att man sett den ett antal gånger redan. Kanske inte just exakt denna, men liknande.
ξ

Thai, mamma och bio

Igår lunchade jag med min bror Ali, och 2 systrar Mirjam och Fiapia på golden elephant, en thailändsk restaurang som har lunch buffé. Bara för att jag var sugen på lite thai food, men jag lär mig aldrig, tycker inte att det är så gott när jag väl sitter där med tallriken framför mig och ska börja äta. Aja efter det åkte och pch syster fiapia hem till vår mor och jag var där en bra stund, där syster Sara väntade. Alltid lika skoj att vara hos min mor! Sen bestämde jag och bror att vi skulle på bio, fun fun fun och denna gång blev det Source Code. Mycket trevlig start på semestern tycker jag allt. Om vädret bara kunde ge med sig och sluta regna skulle det ju vara toppen.

 


Bok - The Bell Jar

Handling:
When Esther Greenwood wins an internship on a New York fashion magazine in 1953, she is elated, believing she will finally realise her dream to become a writer. Instead she finds herself spiralling into depression and eventually a suicide attempt, as she grapples with difficult relationships and a society which refuses to take women’s aspirations seriously.
ξ
Läste ut denna bok i söndags, efter många om och men Började med boken för typ ett halvår sen, men la undan den och läste andra böcker istället och började med den för typ 2 veckor sen igen från början. Jag är ju sån som vill läsa en hel del klassiska böcker. Kanske låter lite konstigt, men jag vill ju jobba med böcker och dessa böcker är ju i stort sätt grunden om man kan säga det så. Boken var helt okej, inte min favorit direkt över alla klassiska böcker jag läst. Jag tyckte att boken var rörig, ena stunden var man med Esther just i den stund hon berättar sin historia (då boken är berättade i dåtid) men sen var man med henne i en händelse som hände flera år tillbaka. Lite svårt att hänga med ibland. Men jag tycker att boken är bra skriven, som de flesta klassiker är och att det var en bra story bakom boken.
ξ

Bok - The Short Second Life of Bree Tanner

Handling:
Fans of The Twilight Saga will be enthralled by the riveting story of Bree Tanner, a character introduced in Eclipse, and the darker side of the newborn vampire world she inhabits. In another irresistible combination of danger, mystery and romance, Stephenie Meyer tells the devastating story of Bree and the newborn army as they prepare to close in on Bella Swan and the Cullens, following their encounter to its unforgettable conclusion.
ξ
Jag läste ut denna bok förra onsdagen då jag väntade på Asia då vi skulle på bio. Läste en hel del på jobbet också mellan samtalen då det var lugnt. Detta är en novell om en karaktär som presenteras i den tredje Twilight boken. Bree Tanner får vi som läsare en liten glims av i Eclipse och Stephenie Meyer skrev så mycket om henne när hon skrev Eclipse så hon valde att skriva en liten novell om just denna karaktär. Jag tycker om Twilight böckerna väldigt mycket och att läsa denna bok, från en helt annan synvinkel var faktiskt intressant. Dels för att man bara fått se hela historien från en karaktärs (Bella) synvinkel hela tiden men även för att just denna novell fyller ut historien och jag som läsare får mer kött på benen när det gäller historien om Bella och Edward.
ξ

Slow fox

Jag är nog lite seg när det gäller bloggandet ändå. Orkar inte riktigt med det alltid. Speciellt inte på kvällarna. Oftast för att jag är för trött ellet för att jag håller på med något annat tills jag blir trött. Där har ni anledningen till varför jag inte bloggade igår efter jag sa att jag skulle det. Det kommer nu istället.

Så skönt

Det är riktigt skönt att få sova ut! Första dagen på semestern och jag har gjort nada än så länge, awesome!! men det kommer inte att hålla i sig, för att jag kommer att bli uttråkad om jag inte hittar på något. Nu ska jag i alla fall hoppa in i duschen, behövligt. Just det ja har glömt att skriva en bokrecension sen förra veckan, och igår läste jag ut bok nr 2, kommer 2 stycken recensioner senare idag.
Skulle inte ha något emot att typ vara här nu, sol, värme, god mat, bada, mmmm underbart

Inte varit hemma typ

Jag har typ inte varit hemma på 2,5 dagar nu. Utan det har blivit att jag varit hos min mor istället. I fredags åkte jag och syster Sara hem till mamma och var där till sent på kvällen. Mycket trevligt, med tanke på att jag inte träffat min mamma på mer än 2 veckor. Plus att vi 2 gick till en arabaffär och jag köpte mig lite gött. Igår jobbade jag i lite mer än 8 timmar sen bar det hem till mor igen där hela familjen var samlad, då var det dags för mat och mycket prat. Riktigt trevligt!! Och även det blev sent, därför the lack of blogging. Idag har även jobb stått på schemat men nu har jag SEMESTER!!! i 2 veckor så ska se till att njuta. Champinjonstuvningen är i ugnen och jag ska titta på en massa avsnitt av Ghost Whisperer, har varit jätte seg med att titta på den sista säsogen, men nu faan ska jag titta klart på den!

Ork!!

Nu orkar jag inte skriva här mer va! 9 inlägg på en dag bör räcka. Ska stänga av här och lägga mig och läsa en stund. Peace out!

Härlig dag!

Idag har jag varit ledig, och dagen har ju varit helt underbar om jag får säga det själv. Först när jag vaknade så blev det lite dusch för min del, behövdes. Sen så diskade jag, beövdes också. Fast det var ju inte så underbart haha. Efter det bar det av till syster Ulla med Sara, med ett lite stopp för att köpa lite gottigheter. En eftermiddag på Kype, med sol och skoj med syster Ulla, med kille och son och syster Sara, för sen lite grill senare på eftermiddagen. Mycket lek med min systerson. En härlig dag helt enkelt i det fina vädret. Hoppas att morgondagen ger mig lika mycket skoj!

Jobb, jobb och åter jobb

Det känns som om att jag jobbar konstant och det gör jag också. Att jobba 100%, 9 timmar om dagen, på ett kundtjänstjobb känns som om man bara glider längre och längre ner till botten. Mitt jobb är verkligen inte roligt. Det enda som är roligt att komma till jobbet för är ju arbetskamraterna och det har jag skrivit innan. Idag har jag varit ledig och imorgon är det lite ledighet till. Sen jobb i ytterligare 2 dagar och sen SEMESTER i 2 veckor, gud vad jag längtar. Tror det är dags för mig att hitta ett nytt jobb kanske? Känner ingen utmaning på jobbet, varken på de uppgifter jag har att göra, visst har fått lära mig lite mer saker, men kan det nu, ingen utmaning, eller på det intulekta. Vill börja plugga igen, ska söka till nästa höst, och denna gången så får det fan med bli av!

Film - Green Lantern

Handling:
Testpiloten Hal Jordan lever ett bekymmerslöst liv med snabba jaktplan och ännu snabbare relationer som främsta intressen tills den dag han mot sin vilja rekryteras att bli en Green Lantern, en medlem i en styrka med övermänskliga krafter vars liv vigs åt att beskydda universum. Hal tvivlar på att han är rätt man för jobbet men när utomjordiska krafter hotar världenfinns det bara två val: att fly eller att slåss.
ξ
Spontan bio igår var det ja, och det blev denna film. Klart det blir en film med Ryan Reynolds om Asia får välja ;) Denna film var helt okej. Lite små töntig, men det tycker jag alla filmer som varit serietidningar innan är. Okej story, bra skådespel, finns inte så mycket mer att säga.
ξ

Film - 127 Hours

Handling:
Den sanna berättelsen om äventyraren Aron Ralston som under en klättring råkar ut för en olycka och blir fastkilad i en bergsklyfta. Medan han svävar mellan hopp och uppgivenhet går han igenom sitt liv, sina framgångar, motgångar och tiden han fått spendera med de han älskar. Tankarna ger honom styrka och han fattar ett beslut: Han ska överleva.
ξ
Detta var sista filmen av de 6 jag hyrde förra tisdagen. Tittade på den i tisdags morses innan jag skulle till jobbet, och kan ju säga att det var en bra start på dagen. Jag tyckte att detta var en riktigt bra film. Denna och Green Zone var ju helt klart bäst av de 6 filmer jag hyrde. Bra skådespel från James Francos sida och att den är verklighetsbaserad gör ju hela saken bättre. Älskar verklighetsbaserade filmer, dels för att jag som tittar får en annan upplevelse än med vanliga filmer, men även för att när den är verklighetsbaserad så får jag en annan uppfattning av hela storyn och jag drars in i historien på ett annat sätt. Rekomenderar denna film.
ξ

Film - Robin Hood

Handling:
När den engelska armén är på väg hem från korstågen dör Kung Richard i Frankrike. Av en slump faller det på bågskytten Robin Longstride och hans vänner att föra hem Kung Richards krona till England. När han anländer känner han inte igen det land han växte upp i. Kung Richards kostsamma krig har gjort landet bankrutt och i hans frånvaro har kungens bror prins John krönts till ny kung. Då folket lider under kung Johns hänsynslösa styre, samtidigt som Englands ärkefiende Frankrike förbereder en invasion, står Robin Longstride mot sin vilja plötsligt i centrum för motståndskampen.
ξ
I stort sätt alla känner till storyn bakom Robin Hood och jag har sett olika versioner av denna historia på film. Men jag måste säga att denna film har nog varit den sämsta versionen jag sett. Visst Russel Crow är en bra skådespelare, men denna film var inte bra alls tycker inte jag i alla fall.
ξ

Film - Chloé

Handling:
De framgångsrika makarna Catherine och David har allt de kan önska sig. Men under ytan är deras förhållande på katastrofkurs och Catherine har en växande misstanke att David träffar någon annan. När hon av en slump träffar eskortflickan Chloe, bestämmer sig Catherine för att sätta David på prov.
ξ
Säger bara en sak om denna film, CRAP FILM, skit dålig. Trodde den skulle vara en hel del bättre men icke sa nicke. Började titta på den på morgonen i måndags innan jag gick till jobbet, såg redan då att den var dålig, men jag måste se klart på filmer när jag påbörjat dem, så tittade klart på den när jag kom hem från jobbet senare på kvällen.
ξ

Film - The Adjustment Bureau

Handling:
På randen till att vinna en plats i den amerikanska senaten möter den ambitiöse politikern David Norris den vackra balettdansösen Elise Sellas - en kvinna olik någon annan han någonsin träffat. Men just då han inser att han börjat falla för henne inleder en samling mystiska män en konspiration i syfte att hålla de två isär. David inser snart att hans motståndare är Ödet själv, närmare bestämt organisationen The Adjustment Bureau, som gör allt i sin närmast oinskränkta makt för att hindra David och Elise frånatt vara tillsammans. Stående inför höga odds måste han välja att antingen låta henne gå och acceptera en förutbestämd väg eller riskera allt och utmana Ödet.
ξ
Denna film underhöll vi oss med medan vi väntade på att agera flytt hjälp. En riktigt bra film. Gillar Matt Damon mer och mer för varje film jag ser med honom. Han är en grymt bra skådespelare och levererar i varje roll han gör. Denna film var riktigt bra inspelad, hade en bra handling och allas skådespel var bra. En film jag rekomenderar att ni ska titta på.
ξ

Söndag

I Söndags vaknade jag och mådde bra igen, skönt det. Dagen började med lite tvätt, tog med mig skiten till Mirjam och tvättade där, hon och hennes kille hade ju ändå så en tvätt tid så fick tvätta med dem. Sen blev det lite handling, köpte nog det mesta som behövdes hemma. Hoppas jag i alla fall. Efter det blev det lite film, The Adjustment Bureau och sen äntligen kommer Daniel och hans kompis med flyttlassen från Stockholm. Syrran Ulla, och hennes kille och deras lille son flyttade till Borås i Söndags, så skoj att nästan alla syskon, alla utom bror, bor Borås igen, samlade. Jag agerade flytt hjälp. Jag är skit klen och fick ont överallt, men allt blev uppflyttat till deras lägenhet i alla fall. Sen blev det mat och lite tjöt, och sist men inte minst hemgång och en trött Sandra däckade på sängen.

So sorry

Förlåt att jag inte uppdaterade igår, men blev att jag gick på bio lite sådär spontant med Asia och hennes kille igår, och när jag kom hem så orkade jag inte riktigt sätta mig och blogga, så det kommer idag istället. Ska bara ta och titta på veckans avsnitt av Pretty Little Liars och äta lite rabarber med salt först

Slut för idag

Nu orkar jag inte blogga mer för idag, är för trött för att sitta vid min dator mer för ikväll. Jag har fortfarande 4 filmer och 1 bok att skriva om, men det får ni vänta med tills imorgon helt enkelt, because i'm beat och jag ska lägga mig nu. Ha det gött, vi hörs!

Minigolf och utgång

I lördags när jag vakande mådde jag mycket bättre, dock saknade jag typ all energi i min kropp, med tanke på det lilla jag åt dagen innan, typ nada. Men den återkom lite i taget under lördagens gång. Började dagen med lite minigolf, med 3 systrar, systers kille och svåger. Jag förlorade då, 109 slag på 18 banor, ett snitt på 6 slag, när 7 slag är max per bana är la inte det bästa direkt, men jag är bättre på annat. Sen blev det en tripp till min mor där hamburgare och vattenmelon stod på menyn. Gött var det, men sen bar det hemåt, en liten dusch och lite fix senare var jag hemma hos syster Fatmé där hon och Mirjam väntade. Vi tittade på film sen gick vi till Vimmel och hade skoj. Träffade på lite kompisar och det blev en hel del prat. Ett bra avslut på lördagen. Dock mådde jag inte så bra på kvällen, illamående och rök är inte den bästa kombinationen, så det var la enda nackdelen.

 


Film - Green Zone

Handling:
Under den USA-ledda ockupationen av Bagdad 2003 sänds befälet Roy Miller och hans team med arméinspektörer ut för att leta upp massförstörelsevapen som tros ligga dolda i lager mitt i den irakiska öknen. Jakten, som går mellan den ena förrädiska minerade platsen till den andra, går till en början ut på att finna dödliga kemiska ämnen. Snart snubblar Miller och hans män dock över en intrikat mörkläggningsaffär som vänder upp och ner på hela uppdraget.
ξ
Denna film var riktigt bra tycker jag. Jag som tittar får hänga med i filmen på ett annat sätt med tanke på att de har filmat med en handkamera så drars man in i filmern lite bättre tycker jag i alla fall. Skådespelet var riktigt bra. Matt Damon är ju riktigt bra, plus att storyn inte var något fel på heller.
ξ

Film - The Social Network

Handling:
En sen kväll 2003 sätter sig Harvardstudenten och programmeringsgeniet Mark Zuckerberg vid sin dator och börjar jobba med en ny idé. Snart växer det fram som ska komma att bli ett globalt socialt nätverk och en revolution inom kommunikation. Sex år senare är Mark den yngste miljardären genom tiderna, men framgången leder till både private och rättsliga komplikationer.
ξ
Eftersom jag använder mig av Facebook varje dag, flera gånger om dagen, tycker jag att denna film var intressant. För att det är roligt att se hur världens största kommunikation sajt blev till och hur vägen dit såg ut. Visst lite sjukt hela saken, men intressant ändå. Plus att filmen var bra också.
ξ

Ännu en sjukdag

I fredags när jag skulle till jobbet blev det så att jag sjukanmälde mig istället. Jag hatar att vara sjuk, och sjukanmäler mig sällan, för jag är aldrig sjuk. OCH NEJ FÖRKYLDNING RÄKNAS INTE!!! I alla fall, när jag skulle dra mig till jobbet så satt jag på toalettgolvet istället och spydde, inte direkt skoj! Så istället för att ta mig till jobbet la jag mig i soffan och satte på datorn. Började min dag med att titta på förra veckans avsnitt av Pretty Little Liars och The Secret Life of the American Teenager. Bra och underhållande avsnitt as usual. Efter det sov jag en lång stund, trött som jag var. Sen blev det lite filmtittande, efter en omgång till på toaletten haha. Det blev filmerna The Social Network och Green Zone. Sen ännu mer sömn och sen lite titt på So You Think You Can Dance på tv och ett avsnitt av Ghost Whisperer. Och sen mer sömn. På hela dagen åt jag typ lite saltapinnar, sägs ju vara bra att äta salt vid illamående, MY ASS, och lite cornflakes. Fick inte i mig mer. Sen kändes det som jag sov bort hela dagen när jag inte var fastklistrad vid datorn eller tittade på film. En riktigt produktiv dag känner jag. Men hey jag mådde piss. Det enda fördelen var att jag kom ikapp med mina 2 serier, och att jag hade hyrt film redan sen tidigare i veckan som jag kunde underhålla mig med. AWESOME!


Torsdagskväll i Borås

Under ett antal veckor på sommaren i Borås så arrangeras det torsdagskvällar. En kväll då artister kommer och spelar på torget. I torsdags var jag där med syskonen. Först efter jobbet blev det lite mat på Brasseriet, sen lite titt i butiker och sen blev det glass och sen tittade vi på Petter som stod på de stora scenen på torget. Inte min musiksmak alls, eller är aldrig det på torsdagskvällarna. Tycker inte om svensk musik typ. Men stod där en stund och sen bar det hemåt för lite sömn! Men trevligt hade jag i alla fall =D

Film - Harry Potter and the Deathly Hallows (Part II)

Handling:
Allt har lett fram till detta, den ödesmättade uppgörelsen mellan de goda och onda krafterna i magins värld. Ondskan finnsöverallt och ingen går längre säker men det kan bli Harry Potter som måste göra den största uppoffringen när han en sista gång ställs mot Lord Voldemort. Slutet är här.
ξ
Förra året kom första delen ut och jag valde att inte titta på den, eftersom att jag inte ville vänta så länge på slutet, så valde att titta på första delen dagen innan jag tittade på denna film. Även denna del var riktigt bra! Det som var mest spännande efter alla år var ju att se hur det hela slutade. Har ju fått höra av systrarna som läst böckerna hur det skulle sluta, men ändå. Plus att jag har läst epilogen i den sista boken, därför tyckte jag inte om slutet riktigt, då de gav Harry och Ginnys son ett helt annat namn.
ξ

Dinner and a movie

I onsdags förra veckan var jag ute och åt med la familla på en restaurang som heter Babylon här i Borås för att fira att syster yster Sara har fyllt år. God mat och trevligt sällskap som alltid när jag är med min underbara familj. Efter det blev det bio med Asia. Harry Potter and the Deathly Hallows (Part II) stod på schemat. Eller aa i måndags egentligen, eftersom att min underbara kompis var duktig och köpte biljetterna till i måndags när det skulle vara för i onsdags då, haha, men ett gott skratt och två nya biljetter blev det movie time!


Film - Harry Potter and the Deathly Hallows (Part 1)

Handling:

Del ett börjar när Harry, Ron och Hermione, ger sig av på ett riskabelt uppdrag för att försöka hitta och frigöra hemligheten till Voldemorts odödlighet och ondska - Horcruxes. Alldeles ensamma, utan vägledning av deras lärare eller beskydd från professor Dumbeldor måste de tre vännerna lita på varandra mer än någonsin förut. Men det finns mörka krafter bland dem som hotar att sära på dem.

ξ

Jag hyrde 6 filmer i tisdags, och detta var film nr ett ut på listan jag tittade på. Del ett av två  av sista boken i Harry Potter serien. En mycket bra film! Likaså de andra 6 innan denna. Jag har inte läst alla böcker, utan jag har den 6e och den 7e boken kvar, så vet ju inte hur denna film är jämfört med boken. Visst en hel del saker försvinner när en bok blir film, men dessa filmer har hållit sig nära böckerna ändå och tror inte att det är någon större skillnad här heller. Bra skådespel, filmen är bra gjord en grymt bra film helt enkelt.

ξ


Honey I am in my hoooome

Är hemkommen från jobbet för en liten stund sen, bör ställa mig och diska med orkar inte, så tänker göra det imorgon istället. Så just nu tänker jag ta och titta på veckans avsnitt av The Secret Life of the American Teenager och äta mackor och sen glass. Skulle vilja ha våfflor, men har inget våffeljärn hemma så får bli mackor helt enkelt. En del inlägg kommer underkvällen, om filmer och lite så bara så att ni vet ;)

Seg I know

Jag har varit lite dålig på att uppdatera det senaste, and I'm sowi! Den senaste veckan har det blivit en hel del filmtittande. 8 nya filmern har det blivit för mig. Skriver en recension om dem senare. Nu blir det frukost, sen jobb.

RSS 2.0